O nama

 

O NAMA

GEOhub je naučno-edukativna stranica čiji nukleus istraživanja proizlazi iz geografije, njenih grana i bliskih znanosti. GEOhub nastoji od svog osnivanja i svojom djelatnošću pružati naučne informacije, edukativni i zabavni sadržaj sa jasnim ciljem promicanja znanosti, želeći tako povezati i umrežiti geografe i druge istraživače sa raznih geografskih širina i dužina. GEOhub je osnovan 2019. godine, kako bismo svojim aktivnim i proaktivnim djelovanjem uticali i doprinosili unapređenju nauke i naučno-istraživačkog rada.

 

MISIJA

Naša misija se može podijeliti na dva aspekta: teorijski i praktični. U teorijskom aspektu želimo geografiju kao znanost približiti nešto starijem uzrastu i kroz edukativno-zabavni sadržaj pokazati kako ova znanost ima svekoliku upotrebu i svakodnevno smo u dodiru s njom.

Praktični aspekt jeste da osim spoznaje o okolini ukažemo na značaj zaštite naše sredine, kako bismo pronalazili nova rješenja za brojne izazove i tako ukazali na pragmatičnost geografije.

 

VIZIJA

Vizija nam je da kroz zabavu i edukaciju okupiti radoznale istraživače da međusobno dijelimo svakovrsne sadržaje, ideje i misli koji će poslužiti kao dopunski materijal za sve zaljubljenike u znanost, a i one koji to žele postati. Smatramo da kroz cjeloživotno učenje širimo vidokrug naših spoznaja o svijetu uopće te vođeni time želimo potaknuti i ostale da nam se pridruže u traganju za novim i zanimljivim sadržajem.

 

 

bs_BA