MapsDesign/BA – umjetnost kartografije

Autor: GIS Solution BH

Kartografija predstavlja spoj umjetnosti, nauke i tehnologije. Kartografi su oduvijek bili negdje između umjetnosti i nauke, a čak i u najstarija vremena kartografski prikazi su posmatrani kao umjetničko djelo. Tokom renesanse, geografija i kartografija su postale inspiracija znamenitim slikarima. Danas, sa razvojem tehnologije, naglašena je praktična upotreba mapa u vidu vizualizacije različitih podataka. Pored prirodnih i topografskih obilježja kartiraju se i različite socijalne, kulturološke i političke dimenzije. Ali, hajde da se vratimo na ono što svakoga čovjeka čini ispunjenim i zadovoljnim, a to su putovanja i umjetnost.

MapsDesign/BA je nastao iz ljubavi prema geografiji, kartografiji, putovanjima i slobodi. Na jedinstven način MapsDesign želi pružiti mogućnost da svoj svakodnevni prostor učinite zanimljivijim i ugodnijim za boravak. Pogledati na zid ukrašen mapom gradova koji su obilježili vašu mladost, gradove u kojima ste proživjeli najljepše trenutke, zaista može biti opuštajući dio vašeg dana i nešto što budi najljepše osjećaje.

U svojim ponudama MapsDesign/BA nudi dječije dekorativne mape, koje su istovremeno edukativnog karaktera i pomažu djeci u orijentaciji i upoznavanju kontinenata, gradova i država. U ponudi možete naći i reljefne mape, mape gradova, kontinenata i svijeta koje imaju jedinstven dizajn. Posjetite MapsDesign/BA na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

 

You may also like...

bs_BA